19.08.2021.

Najbolje svečane frizure za sve prigode

Uz toplija vremena sve su češći pozivi na svadbe i druge svečane prigode. Inspirirajte se i odaberite savršenu svečanu frizuru za vas.

Neovisno o tome radi li se o vjenčanju, krštenju, rođendanskoj zabavi, poslovnoj večeri ili nekoj drugoj svečanoj prigodi žene, djevojke i djevojčice vole imati idealnu frizuru. Duga kosa sa sobom nosi veći izbor svečanih frizura, no i kratka frizura može izgledati jednako svečano i glamurozno. Svečane frizure danas više nisu toliko klasične kao nekada, a najbolje ju je prilagoditi vašem tipu kose, crtama lica i, naravno, vašoj osobnosti. Potražite inspiraciju u našim idejama za najbolje svečane frizure!

Svečane frizure za dugu kosu

Duga kosa pruža mogućnost da vi ili osoblje u vašem frizerskom salonu budete kreativni i poigrate se kovrčama, valovima, pletenicama i dodacima koji će frizuru učiniti još svečanijom.

Dovoljno je samo reći “poput vile”, zar ne?

Romantični valovi su, također, jako dobar prijatelj duge kose pogotovo ako imate pramenove i trend su koji će još dugo biti na popisu najboljih svečanih frizura.

Kombinacija repa, valova i pletenica definitivno neće proći nezamijećeno, a ova frizura je odličan odabir za žene koje imaju nešto “divlje” u sebi.

Želite podignutu kosu, a ne želite punđu ili pletenicu onda se pokušajte poigrati s isprepletenim pramenovima kose na ovaj način.

Ako ste nježna i romantična “duša” ovi maštoviti cvjetovi su pravi pokazatelj vaše osobnosti.

Svečane frizure za kovrčavu kosu

Kovrčavu kosu nije nužno “ukrotiti” kako bi frizura bila svečana, već je ponekad dovoljno samo staviti preljev za kosu pomoću kojeg ćete kovrčama dati dašak glamura.

Tajna sjajnih i svečanih kovrča je u dodatnom kovrčanju svojih prirodnih kako bi istaknuli njihovu ljepotu.

Podignuta kosa i nekoliko vaših kovrčavih pramenova koji padaju, uz ukras poput prekrasnih orhideja u trenu postaje luksuzna frizura, zar ne?

Možete li vjerovati koliko stilizirane kovrče u kombinaciji s jednostavnom crnom haljinom mogu biti svečane?

Ovo je pravi primjer kako uz dobar make up i kovrče koje ćete “ukrotiti” podizanjem u rep ili punđu možete postati prava kovrčava diva.

Svoje “frizzy” kovrče koje najčešće vidite kao manu možete pretvoriti u prednost i dobiti otkačenu, a opet dovoljno svečanu frizuru.

Svečane frizure za kratku kosu

Kratka kosa dozvoljava eksperimentiranje sa šiškama i steriliziranje, a neke dužine otvaraju prostor za frizure koje se rade i na kosi koju nazivamo dugom. Nemojte se ograničavati ako ste ponosna vlasnica kratke kose!

Ponekad je dovoljno samo napraviti razdjeljak na drugoj strani, uviti dio kose i spremni ste za svaku svečanu priliku.

Malo sredstva za stiliziranje kose, nakit i crveni ruž i vaš svečani look je spreman.

Možda se uoči svečane prilike odlučite za promjenu frizure, a “fringe” frizura koja će oblikovati vaše lice bi mogla biti pun pogodak.

Totalno retro, a s druge strane totalno glamurozna frizura je dobar odabir ako idete na tematsku svečanost.

Svečane punđe

Punđe su odličan odabir za sve tipove kose bilo da imate tanku i svilenkastu ili gustu i kovrčavu kosu, a idejama za punđu zbilja nema kraja.

S klasičnom punđom se nikad ne može pogriješiti jer se radi o bezvremenskoj svečanoj frizuri, odnosno frizuri koja će uvijek biti u trendu.

Ako imate dugu gustu kosu šteta je propustiti ovakvu raskošnu punđu.

Još jedan primjer klasične, ali spuštene punđe u opuštenoj varijanti.

 

Pletenica u punđi je idealna za mladenke, kume, ali i sve druge gošće koje se žele osjećati posebno.

Jednostavne svečane frizure

Prozračne i jednostavne kovrče su odličan odabir za žene s dugom ravnom kosom koje za svečanu prigodu žele nešto drugačije, ali ne vole “pretjerivati”. 

Svečanu frizuru zbilja možete napraviti podizanjem kose u rep i uvijanjem pokojeg pramena kako bi frizura bila raskošnija.

Bilo koja varijanta pletenice “prolazi” za svaku svečanost, bitno je samo da ju prilagodite duljini vaše kose.

 

Inspiraciju za svečanu frizuru smo vam zasigurno pružili, a ako želite da vaša princeza sjaji poput vas svakako proučite i naše ideje za najbolje frizure za djevojčice.