16.07.2019.

Moderne kratke ženske frizure - 20 najljepših frizura za 2022.

Kratke frizure su uvijek bile in i nisu samo rezervirane za žene srednjih godina. Pogledajte naš odabir 20 modernih frizura za 2022. i inspirirajte se.

Imate kratku kosu ili razmišljate o njenom skraćivanju, no inspiracija nikako da dođe? Ili niste sigurni koja bi vam kratka frizura pristajala? Pravilo je da danas gotovo i nema pravila bez obzira na vaš oblik lica, jeste li mlada majka ili žena srednjih godina te je li vaša kosa ravna ili kovrčava. Dobar frizer ili frizerka s kratkom kosom ili kosom do ramena može učiniti čuda, a mi smo otišli u potragu za modernim kratkim frizurama za 2019. kako biste prije odlaska pod škare bili pametniji barem oko toga što vam se sviđa.

Moderne kratke frizure

Nema bolje podloge za eksperimentiranje s frizurom nego što je kratka kosa. Gotovo svakog dana frizura može biti drugačija, ovisno o vašoj mašti, ali i hrabrosti. Jedan dan možete biti slatki, a drugi dan seksi ili vatreni. Dakle, kratka kosa može se oblikovati na razne načine, a u frizerskom žargonu popularno se naziva i “pixica”.

Dječačka fizura

“Nestašna” dječačka frizura gotovo cijelo desetljeće ne silazi s pozornice modernih ženskih frizura. Uz par pokreta prstima i preparate za sjaj, nestašluk se može pretvoriti u ženstvenost i glamur. Dječačka frizura odlično pristaje sitnijim licima, no to nije presudno za izbor ove kratke frizure, važnu ulogu ima karakter žene. Najčešće je nose vesele, otvorene i jednostavne osobe. Dječačku frizuru dobro podnose različite strukture kose jer tankoj pruža punoću, valovitu ili kovrčavu smiruje, a gustoj kosi smanjuje volumen.

Asimetrična frizura

Velika prednost asimetrične kratke frizure je njezino pristajanje svakom obliku lica i činjenica da ženama daje poseban mladenački izgled. Kao manu asimetrične frizure treba istaknuti potrebu za redovitim održavanjem, odnosno šišanjem, jer u protivnom neće izgledati asimetrično već zapušteno. Također, oblikovanje ovakve frizure može potrajati, ali praksa čini majstoricu, zar ne?

Frizura “na ježa”

Frizura “na ježa” odavno nije rezervirana samo za muškarce, među ženama je sve popularnija, a sa svakim dolaskom toplijih dana popularnost joj ponovo raste. Jež frizura ističe vašu ženstvenost i seksipil, a najbolje pristaje ženama sitnije građe.

Faux hawk

Ako je odvažnost vaše drugo ime, moguće je da ćete se zaljubiti u ovu modernu verziju irokeze. Kosa se sa strane šiša jako kratko, a u centru je duža i oblikuje se tako da pada ležerno ili stoji uspravno, ovisno o vašim preferencijama. Ova frizura pravi je statement dodatak uz koji nećete proći nezapaženo gdje god da se pojavite.

Sleek frizura

Takozvana “sleek” frizura, fenomen staklene kose, zahvatila je Hollywood, ali i druge dijelove svijeta. Glavni naglasak kod ove frizure je na glatkoj i sjajnoj kosi bez obzira je li ona valovita, kovrčava ili potpuno ravna. Ultra sleek kratki bob ostavlja dojam da je svaka vlas na svome mjestu i daje reflektirajući efekt, a sve varijacije ove frizure su istovremeno i svečane frizure.

Moderne kratke frizure sa šiškama

Valoviti bob sa šiškama

Kratki bob s prirodnim valovima omekšava crte lica koje su malo grublje, a u kombinaciji sa šiškama ženama daje živahan i mladenački izgled. Ova frizura pripada uistinu kategoriji jednostavnih i lijepih kratkih frizura, a za dodatan efekt punoće preporučuje se malo posvijetliti pramenove na površini.

Pixie

Pixica je neizostavna kao prijedlog moderne kratke frizure za žene srednjih godina. Jednostavna je, pomlađuje i osvježava izgled, a o lakoći održavanja ne moramo posebno pisati. Kako vam ne bi dosadila, s vremena na vrijeme promijenite boju kose i osjećat ćete se svaki put kao nova žena.

Duge šiške, kratki bob

Za žene koje nisu dovoljno hrabre za pixicu, a želja im je skratiti kosu i unijeti malo promjene u svoj izgled, kratki bob s dugim šiškama idealan je odabir.

Kovrče u prvi plan

Među najmodernijim kratkim frizurama za kovrčavu kosu je frizura u kojoj dodatno naglašavate svoje predivne kovrče. Ne peglajte je, neka se suši prirodno na zraku i uz malo proizvoda za stiliziranje postići ćete još sofisticiraniji izgled. Šiške ostavite slobodno na mjestu gdje im je prirodan pad.

Shaggy šiške

Umjesto klasičnih ravnih šiški ili stepenastih zabačenih na stranu, možda biste se mogli odlučiti na kombinaciju ove dvije varijante i odabrati shaggy šiške. Decentni slojevi postižu se posebnom tehnikom šišanja. Naime, kosa se stanjuje na mjestima gdje ima previše volumena i težine, a s druge strane joj nedostaje forma.

Sleek sa šiškama

Kako postići svečanu frizuru s kratkom kosom i šiškama? Vrlo jednostavno — već ranije spomenutim i totalno modernim sleek pristupom frizuri. Dakle, cilj je glatka i sjajna kosa, a takve trebaju biti i šiške. Stavite osmijeh na lice i spremni ste za svaku prigodu.

Moderne kratke frizure za žene srednjih godina

Kod žena srednjih godina kratka frizura naglašava njihovu zrelost i eleganciju te ističe osobnost. Većina uistinu bira kraće frizure nakon što navrše određen broj godina, no često se dogodi da je odabir pogrešan. Uzrok je ili pogrešna boja ili frizura koja nikako ne odgovara obliku lica. Imajte na umu kako nije pravilo da je u srednjim godinama najbolje imati u potpunosti kratku kosu, postoje i razne varijante kose do ramena koje čine čuda u sveukupnom dojmu zrelije žene.

Razbarušena stepenasta

Među modernim kratkim frizurama na vrhu popisa je razbarušena stepenasta. Prvi korak treba napraviti dobar frizer, a kasnije je sve na vama. Uz redovito pranje i njegu izgledat ćete 10 godina mlađe. Koliko dobro ovakva frizura stoji ženama u srednjim godinama najbolje dokazuje američka glumica Jane Fonda.

Klasični bob

Bez obzira na klasiku, standardni bob još uvijek pripada skupini modernih frizura ako pristaje obliku lica i tenu. Kod duguljastog lica stvara iluziju širine, a okruglasto lice uokviruje. Ako vam se s vremenom kosa stanjila, klasičan bob je dobar odabir pošto daje volumen vašoj kosi.

Asimetrični bob

Asimetrični bob unosi jednu sasvim novu svježinu u vaš izgled, a dobro stoji svima, neovisno o dobi, boji i strukturi kose. Posebno naglašava obraze, a ukoliko imate okruglasto lice, najbolji je izbor geometrijski bob.

Talijanska frizura

Talijanski pristup šišanju uživa popularnost kod predstavnika mode diljem svijeta, a ovisno o tehnici izvođenja, odgovara gotovo svakoj strukturi kose, obliku lica i dobi u kojoj se žena nalazi. Takozvanim “kaskadama” tankoj i rijetkoj kosi će pružiti potreban volumen, a ljepotu guste kose će istaknuti. Sve crte lica naglašava, a usko lice proširuje kako bi izgledalo što ovalnije. Talijanska frizura ujedno je i jako dobar odabir za svečanu kratku fizuru.

Moderne frizure za kosu do ramena

Jeste li i vi jedna od onih žena koja ne zna bi li kosu puštala ili u potpunosti skratila jer vam se čini da s poludugom kosom ne možete ništa? Varate se. Potrebno vam je samo malo mašte i vremena za potpuno novi doživljaj vaše frizure.

Punđa

Jednostavno začešljavanje kose sa strane i uvijanje male punđe daje odličan rezultat, odnosno, bez puno truda vi imate — frizuru. Preduvjet za malu punđu je svježe oprana kosa kako biste izbjegli efekt “skupila sam kosu gumicom jer je nisam stigla oprati”.

Shaggy cut

U slučaju da vam shaggy šiške ne unose dovoljno lepršavosti i prozračnosti, a imate kosu do ramena, nećete pogriješiti sa shaggy cut frizurom. Frizeri koji znaju što rade svaki će sloj kose prilagoditi vašem obliku lica i u samo nekoliko dobrih rezova promijeniti vaš izgled. Velika prednost ove frizure je lakoća održavanja i činjenica da za izgled pun volumena nisu potrebni posebni proizvodi ni pomagala.

Trendi lob

Ranije je ova frizura bila znak prijelaznog razdoblja između kratke i duge kose, a od prošle godine je sto postotni hit među modernim frizurama. Jednostavan, praktičan i chic odabir pristaje ženama s ravnom i kovrčavom kosom do ramena, a što se tiče oblika lica jednako pristaje onima s ovalnim, srcolikim ili okruglim crtama.

Duži bob

Ako ne želite biti rob feniranja kose, a imate ravnu kosu do ramena, duži bob je idealna frizura za vas. Odlično pristaje četvrtastom obliku lica, jer zaobljeni vrhovi ublažavaju liniju vilice, a razdjeljak po sredini naglašava širinu i uglove lica.

Pletenica

Nosile su je vaše bake i mama, nosi je i vaša djevojčica pa zašto ne biste i vi? Pletenica je jednostavno bezvremenska frizura, može se plesti u brojnim varijacijama i divna je koju god opciju izabrali. Ne postoji oblik lica kojem pletenica ne pristaje, a među popularnijima su opuštene varijante pletenice. Veliki plus pletenica je što frizuru automatski učini svečanom.

Jesmo li vas motivirali na promjenu? Još ste u nedoumici? Onda ćemo vam reći i sljedeće: istraživanja su pokazala da žene više frustrira loša frizura nego višak kilograma. Ima nešto u tome, zar ne? Dakle, priprema, pozor — krenite!