26.06.2020.

Najljepše moderne frizure za djevojčice

Najbolje frizure za vaše princeze. Inspirirajte se i zajedno pronađite savršenu frizuru za različite dužine kose i prigode.

Najljepše moderne frizure za djevojčice

Najbolje frizure za vaše princeze. Inspirirajte se i zajedno potražite savršenu frizuru za različite dužine kose i prigode.

Chic djevojčice

Što god mi mislili o tome, činjenica je da beauty i modna industrija nije zaobišla ni najmlađe. No neovisno o tome, kod većine djevojčica se pojavi želja za lijepom i modernom frizurom, najčešće sličnom kakvu imaju njihove mame. Različite životne situacije su inspiracija za različite frizure. Odlazak u vrtić ili školu zahtjeva frizuru koju ćete brzo “složiti” i koja neće ometati curicu u aktivnostima. Rođendani, vjenčanja, prve pričesti, krizme i ostale proslave su prilika za svečanu ili kreativniju frizuru za djevojčice. Zanimljivu frizuru mogu imati i curice s kratkom ili, kako mnogi misle, neukrotivom kovrčavom kosom. Važno je imati malo strpljenja i puno mašte i chic frizura je spremna! Strpljenjem se morate naoružati sami, a što se mašte tiče, tu smo mi!

Kratke frizure za djevojčice

Frizure za djevojčice kratkom kosom ne moraju biti obične. I curice vole pratiti trendove pa zašto ne biste tu malu slatku glavu, uz pomoć frizera, ukrasili popularnom Pixie frizurom ili nekom od brojnih verzija bob frizure. Također, kratka kosa uz pokoju špangicu, mašnicu ili samo nekoliko uvijenih ili isprepletenih pramenova prestaje biti samo lijepa dječja kosa i postaje moderna frizura za vašu curicu. Uvjerite se sami!

Frizure za djevojčice s dugom kosom

Zdrava, svilenkasta i mekana duga kosa malih princeza je more inspiracije za različite frizure. Kako napraviti upleteni rep, ali druge ideje za frizure za djevojčice s dugom kosom slijede u nastavku.

Upleteni rep

 • počešljajte kosu na jednu stranu
 • na drugoj strani kose odvojite jedan pramen uz lice, pokraj uha, zavrtite ga ili upletite u pletenicu
 • skupite ostatak kose, uz pomoć češlja povežite veću količinu kose i uvrtite s pletenicom u niski rep na jednu stranu.      

Najbolje pletenice za djevojčice

Pletenice su oduvijek bile poput zaštitnog znaka za žensku frizuru pa tako i za frizuru za djevojčice. Ugodne su kako god da su ispletene, a na malim princezama su posebno neodoljive. Od tradicionalnih pletenica i riblje kosti koje su uvijek pun pogodak, pogotovo za vrtić ili školu do nešto modernijih verzija. Pogledajte naše prijedloge, a svakako ne zaboravite na možda najpopularniju pletenicu za curice diljem svijeta – pletenicu koju nosi Elsa.

Elsa pletenica

 • odvojite gornji dio kose i malo ga natapirajte kako biste postigli volumen
 • zavežite taj gornji dio u rep
 • započnite pletenje pletenice s tri pramena
 • nakon što dođete do sredine, bliže potiljku, pletenicu ispletite s četiri pramena
 • povežite sve s gumicom, elastičnom trakom ili svilenkastom mašnom, ovisno o prigodi

Frizure sa šiškama

Vjerujemo da su neki od vas skloniji izbjegavanju šiški kada se radi o frizurama za curice kako im ne bi smetale u igri, učenju ili bilo kojoj drugoj aktivnosti. No frizure sa šiškama su preslatke na djevojčicama, bitno je da se redovito podšišaju i, naravno, da je kosa uvijek čista. Kombinacija šiški i repića ili punđe na vrhu glave, ali i s raspuštenom dugom kosom je dobitna kombinacija za male frajerice.

Efektna, jednostavna, uvijek moderna i frizura za sve prigode – punđa. Može biti na vrhu glave, po sredini, sa strane, u kombinaciji s pletenicama – u nastavku pregledajte nekoliko ideja za punđu za djevojčice i kratki vodič kako napraviti punđu mašnu.

Punđa mašna

 • dobro raščešljajte kosu i odredite mjesto za mašnu, može biti na vrhu glave ili sa strane
 • napavite rep, uzmite gumicu i kosu provucite kroz gumicu nekoliko puta tako da kosa ostane provučena do pola na zadnjem provlačenju
 • vrhovi kose bi trebali padati prema licu jer će poslužiti kao središnji dio mašne
 • dio kose koji je spojen gumicom razvucite na lijevu i desnu stranu kako biste dobili polukrug
 • krajeve učvrstite ukosnicama    
 • u sredini napravite utor i razdvojite kosu kako biste mogli uvući pramen
 • stavite pramen u udubinu kako bi se oblikovala mašna, a sa stražnje strane ga, također, pričvrstite ukosnicom

Frizure za kovrčavu kosu

Kad je ravna želimo da je kovrčava, a kad je kovrčava želimo da je ravna. Žene koje imaju kovrčavu kosu će najčešće reći da ne znaju što bi s njom jer se petlja, neukrotiva je pa ju je najlakše skupiti u rep. Sličnu borbu s kosom imaju i mame djevojčica s kovrčavom ili “kuštravom” kosom. No sjećate li se one preslatke djevojčice iz filma “Kovrčava Sue”? Za rastopiti se! Tajna super frizure za kovrčavu kosu je dobro šišanje, manje šampona i više regeneratora. Na vama je samo da još dodate malo mašte!

Svečane frizure za djevojčice

Prva pričest, krizma, svadba, krštenje u obitelji – sve su to prigode za svečanu frizuru s kojom će vaša mala priceza okolo koračati ponosno. Možete napraviti visoki rep i malo uviti njenu kosu, pletenice su neizostavne i u ovom slučaju, kombiniraju se loknama, punđama, svilenkastim vrpcama ili mašnicama, a pomoći ćemo vam s uputama kako isplesti krunu od pletenice.

Pletenica kruna

 • raščešljajte kosu  napravite razdjeljak na željenom mjestu
 • uzmite pramen kose, razdvojite na dva jednaka dijela i prekrižite tako da pramen koji je bliže licu preklapa drugi pramen
 • uzmite novi pramen kose sa područja tjemena i pripojite ga gornjem pramenu
 • nakon toga donji pramen zavrnite prema gore pa mu dodajte pramen koji se nalazi uz liniju kose oko uha
 • nastavite s tim postupkom dodavanjem novih pramenova i pletenjem
 • uzimajte pramenove koji su s jedne strane bliži tjemenu, a s druge bliži liniji kose oko uha
 • čvrsto držite kosu kako se ne bi raspali
 • kada dođete do sredine vrata, dva deblja pramena zavinite u istu stranu, a zatim ih međusobno zavinite u drugu
 • kraj pričvrstite gumicom, cijeli zavinuti repić omotajte oko glave prateći liniju već ispletene kose i sve učvrstite ukosnicama

Kreativne ideje za frizuru

Frizure za dječji rođendan, priredbu u vrtiću ili školi su idealna prilika za malo kreativniju frizuru za curice. Možete iskombinirati ranije navedene prijedloge, ovisno o tome koliko ste spretni s rukama ili uplesti u frizuru različite dodatke, obojati sprejom pokoji pramen. A možete se poigrati i s proljetnim cvijećem, rasporediti ga po pletenicama ili napraviti krunu od cvijeća za malenu vilu. Jednostavno, a kreaativno, zar ne?

Zdrava kosa – lijepa frizura

I na kraju, možda čak i važnije od slaganja moderne frizure za vašu djevojčicu je briga o zdravlju njene kose, baš kao što brinete o svojoj. Za kosu vaše princeze nećete koristiti preljeve, ali redovite pranje odgovarajućim šamponima, češljanje i podrezivanje, povremeno mazanje tjemena uljem te pravilna prehrana su neizostavan dio brige o zdravlju kose djeteta. Jer jedino zdrava kosa garantira lijepu kosu odnosno frizuru.

A ako ste novopečena mama i trebate savjete o prvom šišanju ili frizuri za malog princa.