1

Djeca

Djeca s teškoćama u razvoju — odgoj i obrazovanje

Kako se definira dijete s teškoćama u razvoju? Koja je razlika između darovite djece i one s teškoćama u razvoju? Saznajte sve što vas je zanimalo o odgoju i razvoju djece s teškoćama u razvoju, kroz najraniju, predškolsku i školsku dob.

13.08.2019.

1

Djeca

Sve o darovitoj djeci - karakteristike, problemi testiranja

Darovita djeca ona su koja rano počnu koristiti širok rječnik, spretna su u uporabi fraza, imaju visoku sposobnost koncentracije i pokazuju zanimanja za specifične teme. Takvoj djeci potrebno je pružiti mnogo pažnje i dati im mogućnost razvoja njihovih sposobnosti. Pročitajte kako prepoznati je li vaše dijete darovito i na koji ga način razvijati.

01.04.2019.

1

Djeca

Kako odviknuti dijete od pelena - Savjeti i trikovi

Roditeljima je važno da se njihovo dijete što prije osamostali u svim segmentima, a prvenstveno da može samo obavljati fiziološke potrebe. Upravo zbog toga je odvikavanje od pelena važan proces kroz koji prolaze sva djeca.

01.04.2019.

1

Djeca

Motorički razvoj djeteta predškolske dobi

Napredak djeteta uvijek treba promatrati sveobuhvatno — kroz fizički, emocionalni, kognitivni i motorički razvoj. Korak naprijed u motoričkom razvoju vidljiv je kroz pojavu novih vještina, finijih pokreta (u što spadaju grafomotorika i okulomotorna koordinacija) te u poboljšanju i povezivanju kretanja predškolskog djeteta.

12.03.2019.

1

Djeca

Govorne vježbe i razvoj govora kod djece

Razvoj jezika, govora i komuniciranja počinje od samog rođenja i traje cijeli život. Zapravo, komunikacija majke i djeteta počinje već u intrauterinom razdoblju, tako da majka osjeća svaki djetetov pokret, a ono osluškuje njene otkucaje srca, disanje i prilagođava se njenom životnom ritmu. To je osnova emocionalne veze i temelj adekvatne socijalne stimulacije neophodne za razvoj govora u ranom djetinjstvu.

12.03.2019.