18.03.2020.

Najbolje frizure za dječake u 2021.

Došlo je vrijeme da vašeg dječaka odvedete na šišanje a niste sigurni koju frizuru odabrati. Kliknite i pronađite inspiraciju za cool frizuru.

Mislite da samo vas veseli dobro stilizirana i trendi frizura? Varate se, danas dječaci već u vrtiću međusobno komentiraju svoje frizure i razmišljaju o frizurama koje su cool. Doduše, ponekad to rade vrlo stidljivo, ali to nikako ne umanjuje njihovu želju za modernom frizurom. Proučite naš vodič za najbolje frizure za dječake i kako zajedno s vašim malim frajerom odabrati onu koja mu najbolje odgovara.

Kako odabrati frizuru za dječaka?

Mnogima se čini da je odabir frizura za dječake vrlo jednostavan jer ne postoji puno izbora, no to nije točno. Kao što svega danas imamo u izobilju, slično je i s frizurama – ponuda je široka. Frizura nije samo dio našeg izgleda već je i dio naše osobnosti zbog čega ne bismo trebali olako shvaćati ni biranje frizure za mališane. Na što pripaziti pri odabiru frizura za dječake;

 • Frizura ne smije sputavati dijete – smetati mu tijekom igre, učenja ili nekih drugih aktivnosti
 • Frizuru treba prilagoditi obliku djetetova lica, visini čela, jačini obrva – prema tome bi trebalo odrediti dužinu i stil frizure za dječaka
 • Frizuru također treba prilagoditi vrsti kose djeteta – nije svejedno ima li dječak kovrčavu kosu, pepeljastu, oštru, grubu ili glatku kosu, odnosno dlaku
 • Morate se konzultirati i s vašim djetetom u slučaju da je već odavno prestao biti beba – vrtićarci i predškolarci već jako dobro znaju što im se sviđa, a što ne, možda žele frizuru svog omiljenog sportaša ili pjevača – na vama je da njegove želje prilagodite prethodno navedenim savjetima za odabir najbolje frizure

Svakako vam preporučujemo i konzultacije s frizerom stilistom koji će vam sigurno dati nekoliko prijedloga prije nego krene sa šišanjem i oblikovanjem frizure.

Savjeti za prvo šišanje

Prvi odlazak frizeru za neku djecu može biti, bez velikog pretjerivanja – traumatičan. Nepoznat teren, oprema i osoba koja im u svemu tome prilazi kod njih izaziva strah i nelagodu. Kako bi izbjegli ili barem umanjili plač, vrištanje i otimanje evo nekoliko savjeta:

 • Odvedite dijete do frizerskog salona nekoliko puta prije nego dogovorite termin za šišanje kako bi upoznalo frizere i razgledalo prostor jer to tada više neće biti u potpunosti nepoznat teren
 • Upoznajte ga sa škarama i mašinicom, objasnite mu za što služe ti alati
 • Igrajte se frizera i kod kuće, neka vam dijete radi frizuru, češlja vas, osuši vam kosu i obratno
 • Ukoliko ste u mogućnosti, svakako odaberite frizerski salon koji je namijenjen isključivo djeci jer su takvi saloni u potpunosti prilagođeni najmlađima – atmosferom, interijerom, igračkama i ono najbolje – u njemu su i druga djeca
 • Povedite djetetovu najdražu igračku “na šišanje”
 • Odvraćajte djetetu pozornost tijekom šišanja
 • U slučaju da se jako boji, stavite ga sebi u krilo dok traje šišanje
 • Okrenite dijete suprotno od ogledala kako ne bi gledalo što se događa
 • Saslušajte dijete i uvažite njegovu želju
 • Pohvalite dijete kada šišanje završi

Zaboravite na prijetnje, podmićivanje ili šišanje na “prepad” jer će tek onda šišanje postati muka za cijelu obitelj.

Klasične frizure za dječake

1. Kratke frizure za dječake

Frizura “jež”

“Jež” frizuru koja nikada ne izlazi iz mode bi trebali nositi dječaci s pravilnim oblikom glave jer ona može naglasiti nepravilnosti. Igra s gelom za kosu prilagođava frizuru raznim prilikama.

Jež frizura za dječake

Frizura “boks”

Ovaj model frizure idealan je za male sportaše. Zamolite frizera da na vrhu glave ostavi malo dužine kako biste mogli stilizirati frizuru, a da se uz sljepoočnice i na stražnjoj strani glave postupno smanjuje duljina.

2. Duge frizure za dječake

Bez obzira što je kratku frizuru puno lakše održavati, neki dječaci su s malo dužom kosom jednostavno neodoljivi u što se možete uvjeriti i na sljedećim primjerima;

Frizura “kapa”

Ovaj model frizure popularan je već godinama. Pramenovi na vrhu glave su odrezani, ostaje dužina od, otprilike, pet centimetara, a stražnji dio glave i oko sljepoočnice je kraći. Frizura je prilagodljiva svim tipovima kose.

Frizura “bob”

Frizura “Bob” je jedna vrsta frizure kapa s prosječnom dužinom u području vrata. Opcije za oblikovanje kose i namještanje fruzure su brojne, no treba imati na umu da kosa uvijek mora biti sveže oprana da bi uredno i lijepo izgledala.

Frizure za kovrčavu kosu

Kovrčava kosa je hirovita i ponekad se čini neukrotivom, no uz frizera koji zna što radi i proučavanje naših primjera kovrčavi dječaci mogu imati odličnu frizuru.

Kovrčava kosa kod dječaka

Moderne frizure za dječake

Irokeza, asimetrična frizura, “faux hawk”, “undercut” samo su neke od modernih frizura za dječake u ovoj sezoni, a najbolju ćete najbolje odabrati u suradnji s frizerom i, naravno, vašim najvažnijim muškarcem u životu.

Moguće je da prvo šišanje i stiliziranje frizure baš i ne ispadne onako kako je na fotografiji ili kako ste si vi to zamislili. No, kome od nas se to nije bar jednom u životu dogodilo? Nemojte se obeshrabriti, eksperimentirajte s frizurama kako biste pronašli onu koja vašem dječaku najbolje odgovara. I vjerujte nam, kako će vaše dijete rasti, tako će razvijati svoj osobni stil, a frizura će igrati jednu od glavnih uloga.