23.08.2021.

Maderoterapija - Što je to i kako uklanjanja celulit?

Maderoterapija je nastala u Kolumbiji ali u zadnje vrijeme je postala jako popularna. Ovdje saznajte kako djeluje i koje rezultate možete očekivati.

Maderoterapija uključuje masažu drvenim alatima. Praktičari tvrde da, uz brojne druge prednosti, pomaže u borbi s celulitom.

Što je maderoterapija, gdje je nastala i je li sigurna?

Na vrhu ljestvice hit kozmetičkih tretmana među Hrvaticama već nekoliko godina je definitivno maderoterapija. Naziv je izveden od španjolske riječi madera što u prijevodu znači drvo, odnosno radi se o masaži anatomskim drvenim valjcima. Maderoterapija je nastala u Kolumbiji krajem devedesetih, ali ne kao tretman kojem je osnovni cilj smanjiti celulit. Naime, latinoameričke žene srednjih godina se bore s opadanjem tonusa kože zbog čega su stručnjaci maderoterapiju osmislili prvenstveno kao tzv. body sculpting tretman koji će podići tonus kože i oblikovati figuru tijela. S vremenom i daljnjim razvojem maderoterapije uočene su brojne druge prednosti za tijelo i organizam žena, ali i muškaraca. Kada je riječ o sigurnosti maderoterapije treba imati na umu sljedeće;

 • ne preporučuje osobama koje imaju tromb ili proširene vene
 • ne preporučuje se ženama u visokom stupnju trudnoće i dojiljama
 • maderoterapeut kao zanimanje ne postoji stoga treba odabrati što stručniju osobu koja izvodi ovu vrstu masaže

Prije nego rezervirate svoj prvi tretman maderoterapije, u nastavku pročitajte sve o benefitima i rezultatima koje možete očekivati odlaskom na ovaj popularni tretman.

Navodne prednosti i benefiti maderoterapije

Kao što smo spomenuli ranije, usavršavanjem maderoterapije kao metode ustanovilo se da benefiti nisu samo podizanje tonusa kože i oblikovanje figure već i niz drugih prednosti;

 • riječ je o 100% prirodnom i neinvazivnom tretmanu
 • opušta mišiće tijela
 • uklanja toksine iz tijela
 • potiče limfnu drenažu
 • smanjuje celulit
 • ubrzava metabolizam
 • topi masne naslage
 • smanjuje psihičku i fizičku napetost

Stručnjaci ističu da će maderoterapija pomoći osobama koje imaju problema s tonusom mišića, cirkulacijom ili zadržavanjem vode u tijelu zbog nepravilne ishrane ili disbalansa hormona. Dodaju, također, kako se radi o tretmanu koji je puno ugodniji od klasične ručne anticelulitne masaže i prilikom kojeg nema rizika od masnica ili podljeva ako se izvodi pravilno.

Kako izgleda tretman maderoterapije?

Tretman maderoterapije uključuje drvene valjke različitih tekstura (poznate kao oklagije) i ulje kojim se premaže koža;

 • dijelovi tijela se prvo masiraju glatkim valjkom kako bi se osoba priviknula na postupak
 • tretman se nastavlja valjkom za piling koji pospješuje cirkulaciju
 • zatim slijedi masaža rezbarenim valjkom koji prodire u dublje slojeve kože

Valjcima se ponavljaju serije pokreta pritiskom na mišiće, masne naslage i celulit pri čemu se stimulira limfni sustav, dolazi do limfne drenaže što dovodi do;

 • čišćenja tijela od toksina
 • oslobađanje od toksina ubrzava metabolizam
 • ubrzavanjem metabolizma troše se masti, potiče cirkulacija i pokreće celulit što znači da se izbacuje višak vode i toksina

Je li maderoterapija učinkovita?

Rezultati maderoterapije vidljivi su već nakon nekoliko tretmana kod osoba čiji je metabolizam brži dok se za osobe sa sporijim metabolizmom i tvrdokornim celulitom preporučuje nekoliko serija koje uključuju minimalno 10 tretmana. Treba napomenuti da se učinkovitost maderoterapije kod osoba koje su punije može primijetiti već nakon dva tretmana, ali značajniji pomak na bolje ipak zahtijeva nekoliko serija odlazaka na tretman.

Očekivani rezultati maderoterapije

Uz to što će ojačati tonus kože i eliminirati “narančinu koru” odnosno celulit, ne treba izostaviti dodatne pozitivne rezultate maderoterapije na um i tijelo;

 • oblikovaniji struk
 • smanjeni obujam struka
 • definirane noge
 • zategnuta bedra i noge
 • definirane ruke
 • zategnuta stražnjica
 • smanjenje bolova u leđima
 • oslobađanje od stresa

Ostale metode za smanjenje celulita

Tvrdokorni celulit neće magično nestati pomoću maderoterapije ako ne promijenite druge životne navike koje su uzrok naslaga celulita na vašem tijelu. Prva i osnovna promjena je uvođenje zdrave i pravilne prehrane u vašu svakodnevicu. Nakon što postavite temelje slijedi nadogradnja odnosno primjena savjeta koji vam mogu pomoći kako biste smanjili ili prevenirali nastajanje celulita.

Fizička aktivnost

Već ste nebrojeno puta čuli da promjene u izgledu ne možete očekivati ako izostavite fizičku aktivnost. Ovdje ne govorimo o odlasku u teretanu no da biste uspješno “razbijali” celulit morate se početi kretati. Ako radite uredski posao iskoristite svaku priliku da ustanete i napravite bar nekoliko koraka, trudite se prošetati ili brzo hodati minimalno 20 minuta dnevno. Bilo bi idealno da odaberete neku aktivnost poput rolanja, trčanja ili bicikliranja koja će postati dio vašeg tjednog rasporeda, a ne predstavlja velike financijske ni vremenske izdatke. Svima su nam upravo vrijeme i novac često isprike da ne poduzmemo ništa, slažete se?

Hidratacija organizma

Nedovoljan unos vode u organizam može uzrokovati brojne probleme, a među njima su i naslage celulita. Naime, kada ne pijete dovoljno vode tijelo “zadržava” vodu jer ne zna kada će je ponovno dobiti, a prilikom povećanog unosa se događa suprotno – tijelo izbacuje višak vode i toksine čime se smanjuje i celulit. Pokušajte piti barem tri litre vode dnevno tijekom borbe s celulitom, a nakon nekog vremena će vam voda postati jedna dobra navika, vjerujte!

Njega kože

Osim što ćete tijelo i kožu “nahraniti” povećanim unosom vode, potrebno je uvesti i redovitu njegu nanošenjem losiona za tijelo. Nemojte izbaciti losion ako koristite anticelulitne kreme jer koža i dalje treba taj oblik njege odnosno hidratacije. Preporuka je koristiti losione koji u sastavu imaju hijaluronsku kiselinu, glicerin ili ureu.

Piling

Kako bi losion za tijelo i anticelulitna krema imali veći učinak nemojte zaboraviti na povremeni piling tijela jer pilingom omogućavate dublje prodiranje hranjivih sastojaka u vašu kožu. Nije nužno kupovanje pilinga jer odlične sastojke imate i kod kuće – umasirajte talog od kave ili isprobajte kombinaciju palente i jogurta – koža će vam biti kao bebina!

Udobna odjeća

Nošenje hlača ili traperica koje su vam preuske može pospješiti nastanak celulita jer uska odjeća zaustavlja vašu cirkulaciju. Birajte udobnije komade odjeće koji su napravljeni od prirodnih materijala, a kada ste kod kuće dajte tijelu oduška nošenjem trenirki ili pidžama.

Redoviti san

Pravilan san je ključan u normalnom funkcioniranju tijela i uma jer pomaže kod redukcije hormona stresa poznatog kao kortizol. Smanjeno lučenje kortizola znači da se tijelo neće boriti i “spremati” energiju u obliku masnih naslaga što znači i u obliku celulita.

U slučaju da imate problema sa spavanjem svakako proučite naših 17 savjeta za poboljšanje sna.

 

Maderoterapija je samo jedan korak u uspješnoj borbi protiv velikog neprijatelja ženskog tijela no nije zanemariv. Nakon serije tretmana ćete sigurno primijetiti promjene na tijelu i biti opušteniji, ali pazite kome se prepuštate u ruke. Maderoterapija ne smije boljeti i ostavljati dugotrajne podljeve na tijelu, već pružiti osjećaj liječenja. Zato i ima naziv maderoTERAPIJA.