1

Bebe

Alergija na hranu kod djece i beba - 8 najčešćih alergena

Kad se kaže „alergičan“ na hranu, nerijetko čovjek nije ni svjestan ozbiljnosti tog stanja koje u nekim slučajevima može biti smrtonosno. Danas se miješaju pojmovi poput intolerancije, nepodnošljivosti i alergije na hranu, stoga ćemo razjasniti o čemu je riječ te navesti koje su razlike, uzroci i mjere predostrožnosti.

19.08.2019.

1

Bebe

Prehrana kod proljeva beba i djece - što jesti

Proljev je učestala pojava koja se javlja kod beba i djece. Često se pretpostavlja da se javlja zbog načina prehrane ili određene namirnice koja se konzumirala u obroku, ali proljev može biti i znak opasnijih stanja. Saznajte sve o potencijalnim uzrocima!

12.07.2019.

1

Bebe

Hrana za bebe

Uz majčino mlijeko ili formulu, važno je na vrijeme početi s dohranom bebe. Ona ne samo da će osigurati pravilnu prehranu, formirati okusnu paletu i stvoriti prehrambene navike djeteta, već će uvelike utjecati i na razvoj govornog aparata. Provjerite koje namirnice uvesti i u kojoj količini.

11.04.2019.

1

Bebe

Dohrana za bebe

Iako dojenje predstavlja najzdraviju opciju za hranjenje djeteta, važno je pravovremeno započeti s kvalitetnom dohranom. Provjerite u kojoj je dobi optimalno uvođenje dohrane, koje je namirnice poželjno koristiti, kako ih obrađivati te kojih se stvari ne trebate bojati.

12.03.2019.