07.02.2022.

Što pokloniti mužu za Valentinovo - Top 7 romantičnih ideja

Niste sigurni što pokloniti mužu za Valentinovo? Inspirirajte se našim romantičnim idejama koje će mu sigurno pokazati koliko vam on znači.

valentinovo

Uvijek su muškarci oni od kojih se očekuje preuzimanje inicijative kada je riječ o poklonima za Valentinovo, a većina muževa ili partnera to i prihvaća. Nije im problem kupiti cvijeće, čokoladu, parfem ili neku drugu sitnicu, rezervirati večeru ili vikend putovanje kako bi udovoljili ženama i obilježili taj dan. No zašto ove godine ne biste napravili zaokret? Iznenadite muža, razveselite ga sitnicama koje voli i obilježite Valentinovo na poseban način.

1. Napišite mužu posebne ljubavne poruke ili pjesmu za Valentinovo

Jedan od poklona koji košta minimalno, a s druge strane ima ogromno značenje su ljubavne pjesme ili poruke za Valentinovo. To ne moraju biti klasični ljubavni stihovi, možete na post it papirićima napisati vašem mužu ili partneru sve što volite na njemu, od njegovih karakternih osobina, načina na koji se odnosi prema vama, vašoj djeci, prijateljima, istaknuti po čemu je poseban… Zalijepite papiriće na mjestima koji su njegova svakodnevna rutina poput kupaonice, kutije za kavu, na ekranu računala ili mobitela, na novčaniku ili volanu automobila i sigurno će biti oduševljen. 

2. Ispecite njegove omiljene kolačiće ili kolač u obliku srca za Valentinovo

Baš poput djece i muškarci imaju svoj omiljeni kolač, kolačiće ili tortu iako ponekad teško dođu “na red” da im se pripremi baš ono što oni vole. Valentinovo je idealna prilika da im udovoljite, a kako bi ova gesta bila još romantičnija potrudite se ispeći kolač u obliku srca. Nabavite kalup u tom obliku ili jednostavno posložite kolačiće da izgledaju kao jedno veliko srce.

3. Ukrasite dom i pripremite romantičnu večeru za Valentinovo

Za Valentinovo smijete malo “prevariti” muža. Recite mu da ste rezervirali večeru u restoranu, no umjesto toga pripremite romantičnu atmosferu i večeru kod kuće. Skuhajte ili naručite njegovo omiljeno jelo i uložite malo truda u dekoriranje doma.

Ideje za dekoracije

  • Latice cvijeća: Postavite latice ruže ili nekog drugog cvijeća na ulaz u dom i neka vašeg muža vode sve do mjesta u kojem će se odvijati cijela večer.
  • Buket za Valentinovo: To ne mora biti buket cvijeća, već možete posložiti njegove omiljene čokoladice, grickalice ili piće u obliku buketa na koji možete dodati jedno malo simbolično srce.
  • Baloni s porukom: Danas su na tržištu dostupni brojni i cijenom prihvatljivi baloni u obliku srca ili s ljubavnom porukom koje možete postaviti na različita mjesta u vašem domu.
  • Konfeti u obliku srca: Latice cvijeća u vašem domu mogu zamijeniti i konfeti u prekrasnim bojma ljubavi.
  • Ljubavna zavjesa: Srca koja vise na trakama i čine zavjesu možete kupiti ili sami izraditi, izgledaju efektno i definitivno dodatno podižu ljubavnu atmosferu.
  • Ljubavne girlande: Isti učinak imaju i girlande različitih veličina u obliku srca koje su, također, dostupne u “party” asortimanima.
  • Grane sa srcima: Na isti način kao što se grane mogu ukrasiti u vrijeme blagdana, možete ih dekorirati i za Valentinovo s malim srcima od papira ili nekog drugog materijala.
  • LED dekoracija: Postavite LED lampice i na njih kvačicama objesite nekoliko vaših najdražih fotografija i uspomena.

U dekoriranju doma za Valentinovo su neizostavne i svijeće svih oblika i veličina. Postavite ih na različitim mjestima u domu, ugasite svjetla i uživajte “u dvoje”.

4. Pripremite kokice i romantičan film za Valentinovo

ideje za valentinovo

Umjesto romantične večere odlična alternativa su kokice i romantičan film za Valentinovo pogotovo ako vaš muž ne zazire od ljubavnih filmova. Kokice možda ne možete ispeći u obliku srca, ali ih možete servirati u specijalnim valentinovskim kutijicama za kokice. Također su dostupne u brojnim “party pops” asortimanima, a možete ih izraditi i sami.

Romantični filmovi za Valentinovo koji će se svidjeti i njemu i vama:

5. Poklonite mu “vrijeme za njega” na Valentinovo

Svaki muškarac ima neki svoj hobi ili vrijeme za zabavu u koje vi možda niste uključeni. Možda je to nogomet s dečkima, gaming večer, planinarenje ili neka druga aktivnost, stoga biste ga itekako mogli iznenaditi ako mu na Valentinovo poklonite vrijeme u kojem sam može odabrati što želi raditi.

6. Isplanirajte jedinstvenu životnu avanturu za Valentinovo

Priuštiti mužu iskustvo koje se događa samo jednom u životu je poklon za Valentinovo koji se pamti cijeli život. Vi najbolje znate mašta li vaš suprug o skoku padobranom, letu balonom, bungee jumpingu, utrci automobila ili nekoj dugoj jedinstvenoj avanturi i, naravno, možete li si to priuštiti.

7. Bukirajte put u toplice za Valentinovo

Odličan poklon je vikend putovanje za dvoje, a zbog usluge koje nudi takav tip smještaja odličan izbor za kratki bijeg i odmor su toplice. Masaža, sauna i drugi tipovi relaksacije tijela i uma će vas opustiti, ali i međusobno zbližiti. 

8. Razveselite ga personaliziranim “uradi sam” poklonom za Valentinovo

poklon za valentinovo

Osmislite poklon koji ćete sami izraditi i u potpunosti personalizirati. Primjerice, možete izraditi “knjižicu kupona” koja će sadržavati kupon da ga izmasirate kad poželi, kupon da mu pripremite najdraži ručak kad poželi, kupon za slobodno popodne kad poželi i sl. Ukoliko ste talentirani, naslikajte vaš zajednički portret ili njegov “automobil iz snova”, napravite album fotografija sa zajedničkih putovanja, napišite mu pismo u kojem ćete se prisjetiti trenutka kada ste se upoznali, izradite personaliziranu mušku narukvicu ili čašu za pivo… Mogućnosti su zaista brojne.

9. Poklonite mu nešto što dugo želi za Valentinovo

Muškarci baš kao i žene imaju svoju “wish” listu, odnosno popis želja pa biste Valentinovo mogli iskoristiti kao priliku da mu najveću želju i ispunite. To može biti neka destinacija o kojoj već dugo mašta, odlazak na nogometno prvenstvo, neki specijalni gadget, poseban aparat za kavu ili možda samo novi set alata iz Lidla koji uvijek gleda, ali se ne odlučuje za kupnju. Ispunite mu vi tu želju.

Vjerujemo da smo vas inspirirali kako razveseliti muža za Valentinovo i da svatko od vas može bar jednu od ovih ideja pretvoriti u djelo. Potrudite se organizirati vrijeme za vas dvoje i u ostatku godine, jer zbilja ne košta ništa, a vrjednije je od najskupljeg poklona na svijetu. 

Uz male znakove pažnje i malo planiranja stvorite uspomene koje ćete pamtiti zauvijek.