07.10.2022.

Nova sezona serijala Sve što beba treba

Stigla je nova sezona serijala Sve što beba treba o temama vezanih uz roditeljstvo i odgoj djece, a sve pod palicom prof. dr. sc. Milivoja Jovančevića.

Nakon uspješne prve sezone YouTube serijala Sve što beba treba, stigla je i druga sezona. S nama je i dalje prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, primarijus i specijalist pedijatar koji će dijeliti vrijedne savjete i dragocjena iskustva.

Neke od tema koje možete očekivati u novom serijalu su:

Polazak djeteta u kolektiv

Dati ćemo odgovore vezane uz polazak djeteta u kolektiv. Saznajte što roditelji mogu učiniti da bi skratili vrijeme djetetove prilagodbe, koje su preporuke, kako se roditelji i djeca mogu pripremiti i što učiniti, ako dijete ne želi ići u vrtić.

Rani emocionalni razvoj

U ovoj epizodi, dr. Jovančević upoznaje nas s temom ranog emocionalnog razvoja. Saznajte zbog čega je bitan kontakt majke i djeteta, koja je uloga roditelja u djetetovom emocionalnom razvoju, te što utječe na zdravi emocionalni razvoj i zašto je bitno postaviti granice.

Jačanje imuniteta djece

Dr. Milivoj Jovančević pojašnjava načine jačanja imuniteta djece i što utječe na stvaranje istog; dojenje, pravilna prehrana, higijena, boravak u prirodi i koji su dobri proizvodi za jačanje imuniteta.

Atopijski dermatitis

Učestala pojava kod djece je i Atopijski dermatitis. Naučite koje preventivne radnje možete učiniti kako bi spriječili pojavu kod djece.

Proljev i povraćanje

Koji su sve uzročnicima povraćanja i proljeva kod djece? Saznajte na što treba obratiti pažnju, koji su znakovi dehidracije, što davati djetetu za jelo i piće, kako koristiti probiotike i kada je nužno otići u bolnicu.

Temperatura

Dr. Milivoj Jovančević u ovoj epizodi pojašnjava i daje odgovore na sva pitanja vezana za temperaturu kod djece.

Prevencija iznenadne dojenačke smrti

Dr. Milivoj Jovančević upoznaje nas s pojmom Sindroma iznenadne dojenačke smrti ili skraćeno SIDS. Saznajte koja je rizična dob i faktori, te koje mjere prevencije možete poduzeti kako bi zaštitili svoje dijete.

Kolike

Što su dojenčanske kolike, kada se prvi put javljaju, koji je utjecaj majčine prehrane, koji su simptomi i prevencija, te pomažu li bijeli šumovi?