1

Djeca

Sve o darovitoj djeci - karakteristike, problemi testiranja

Darovita djeca ona su koja rano počnu koristiti širok rječnik, spretna su u uporabi fraza, imaju visoku sposobnost koncentracije i pokazuju zanimanja za specifične teme. Takvoj djeci potrebno je pružiti mnogo pažnje i dati im mogućnost razvoja njihovih sposobnosti. Pročitajte kako prepoznati je li vaše dijete darovito i na koji ga način razvijati.

01.04.2019.

Pogledaj više
1

Djeca

Motorički razvoj djeteta predškolske dobi

Napredak djeteta uvijek treba promatrati sveobuhvatno — kroz fizički, emocionalni, kognitivni i motorički razvoj. Korak naprijed u motoričkom razvoju vidljiv je kroz pojavu novih vještina, finijih pokreta (u što spadaju grafomotorika i okulomotorna koordinacija) te u poboljšanju i povezivanju kretanja predškolskog djeteta.

12.03.2019.

Pogledaj više
1

Djeca

Skidanje visoke temperature kod djece

Povišena temperatura kod djece djeluje, prije svega, kao obrana mehanizma protiv uzročnika infekcija, stoga nije potrebno reagirati na minimalno povišenje. Međutim, u određenim slučajevima svakako je potrebno poduzeti mjere snižavanja temperature. Provjerite koja je uobičajena temperatura, kako je ispravno mjeriti te kada i kako pravilno reagirati.

12.03.2019.

Pogledaj više