06.10.2022.

Najbolji aquaparkovi u Hrvatskoj za djecu i odrasle

Saznajte koji su najbolji i najzabavniji aquaparkovi u Hrvatskoj, koje atrakcije nude, koje su cijene ulaznica i druge važne informacije.

aquaparkovi u rh

Dani godišnjeg odmora, bez obzira provodite li ih kod kuće ili na obiteljskom ljetovanju na moru, ne moraju biti uvijek isti. Hrvatska vam nudi mogućnost uživanja u atrakcijama najboljih aquaparkova u Europi i da ljeto pretvorite u pravu adrenalinsku pustolovinu koja će vam ostati u nezaboravnom sjećanju.

Terme Tuhelj

Terme Tuhelj su jedna od najpopularnijih obiteljskih destinacija u središtu Hrvatskog zagorja. Apsolutni hit je Vodeni planet, koji se dijeli na unutarnje i vanjske vodene atrakcije. Na unutarnjim bazenima se nalazi Vodeni grad, gdje u toboganima, prskalicama i vodenim igračkama mogu uživati najmlađi. S druge strane, za malo stariju djecu i odrasle, na vanjskim bazenima se nalazi Tuhi land, gdje su najpopularniji adrenalinski tobogani i velika vodena lopta, a animacijski program za djecu cijeli dan u aquaparku čini još zabavnijim. Cijena ulaznice u Vodeni planet razlikuje se vikendom i radnim danima te ovisi o broju odraslih i djece, no važno je istaknuti da djeca visine ispod 115 cm imaju gratis ulaz, a ukoliko na dan dolaska slavite rođendan, Terme Tuhelj će vas počastiti besplatnim ulazom.

terme tuhelj

Izvor: www.terme-tuhelj.hr 

Aquapark Adamovec

Za brzi bijeg od zagrebačkog asfalta idealan odabir je Aquapark Adamovec, koji se nalazi na samo 25 kilometara udaljenosti od centra glavnog grada. Osim zatvorenih sadržaja na svježem prigorskom zraku, vodeni park nudi i veliki rekreacijski bazen s divljom rijekom, umjetnim otocima, ali i dječji bazen s brojnim atrakcijama za odličan dječji cjelodnevni provod. Djeca starosti do 4 godine imaju besplatan ulaz neovisno o tome dolazite li tijekom vikenda ili radnog tjedna, dok se cijene za odrasle i stariju djecu razlikuju ovisno o tome kupujete li pojedinačnu ili obiteljsku ulaznicu za Aquapark Adamovec.

Aquapark Shhhuma

Još jedan aquapark na kontinentalnom dijelu zemlje je Aquapar Shhhuma, jedini vodeni park u Slavoniji. Nalazi se u mjestu Velika u blizini Parka Prirode Papuk, a sadrži primamljive atrakcije za djecu i odrasle. Dječji vodeni toranj i prskalište, bazen s gljivom, tobogani, spora rijeka i olimpijski bazen su glavni sadržaji, a u ponudi su i tečajevi plivanja i ronjenja. Djeca ispod 120 cm visine imaju besplatan ulaz, ali i svi koji žele kratko osvježenje u Aquaparku Shuuuma potražiti iza 19 sati

aquapark shhhuma

Izvor: www.shhhuma.com

Fun Park Biograd

Tematski zabavni park Fun Park Biograd u nesporednoj blizini Biograda na moru pruža spektakularno iskustvo za cijelu obitelj. U ovom slučaju se ne radi o klasičnom aquaparku na bazenima (iako će u skorijoj budućnosti i vodeni park biti dio ponude Fun Parka Biograd). Ipak, postoje i vodene atrakcije u ponudi ovog zabavnog parka koja se dijeli na tri tematske cjeline naziva Svemir, Gusarski grad i Divlji zapad. 

Jedna od najpopularnijih atrakcija u Europi je Atlantis, vagon koji se s visine od 20 metara velikom brzinom spusti u vodu, a tu su i rollercoaster, ferris wheel, mađioničari, cirkusanti, žongleri i brojni drugi sadržaji zbog kojih nećete htjeti napustiti Fun Park Biograd. Djeca visine do 100 cm imaju besplatan ulaz, kao i djeca starosti do 12 godina koja taj dan slave rođendan.

Aquapark Dalmatia

Aquapark Dalmatia u Solarisu kraj Šibenika je jedna od nezaobilaznih destinacija za roditelje s djecom koji ljetuju na tom dijelu naše prekrasne obale. Dio vodene pustolovine su tobogani, mlaznice, prskalice i slapovi, a brojne posjetitelje oduševljava i velika bačva na kišnoj tvrđavi, posebice one najmlađe. Ulaznice se plaćaju za djecu visine iznad 90 cm i za odrasle, a cijene su raspoređene u nekoliko kategorija, među kojima su cjelodnevna i popodnevna ulaznica.

Aquapark Dalmatia 

Izvor: https://www.facebook.com/aquaparkdalmatia 

Aquapark Istralandia

U Istri, točnije u općini Brtonigla, smjestio se jedan od najpopularnijih aquaparkova u Europi. Aquapark Istralandia nagrađen je brojnim nagradama, što ni ne čudi ako se uzme u obzir da se ovaj vodeni park proteže na više od 80 000 metara kvadratnih. Vodene atrakcije je teško uopće pobrojati jer ponuda sadrži čak 20 tobogana, od kojih treba izdvojiti tobogan za slobodan pad, tobogan Fantasy Hole i tobogan za obiteljski rafting. Istralandia krije i najveći bazen s umjetnim valovima u ovom dijelu Europe. 

Posjet ovom vodenom parku povodom rođendana besplatan je za sve generacije, a djeca visine do 100 cm također imaju ulaz gratis.

Aquacolors Poreč

“Jedan aquapark, beskrajne mogućnosti” glavni je moto vodenog parka Aquacolors, koji se nalazi kraj Poreča. Među top atrakcijama Aquacolorsu su različiti tobogani koji omogućavaju slobodan pad, zatim padanje i dizanje tijekom vožnje, “lansiranje”, obiteljski rafting, a na jednom od tobogana se možete i natjecati s drugima. 

Twister, tornado i dječje igralište su posebno prilagođeni mališanima i djeci koja imaju besplatan ulaz ako su niža od 100 cm. Za starije i odrasle cijena ulaznice se naplaćuje prema dobi, radnom statusu i veličini grupe, odnosno obitelji.

aquapark porec

Izvor: www.aquacolors.eu 

Aquapark Pula

Na jednoj od najpoznatijih plaža u Puli, Verudeli, nalazi se inovativno modularno vodeno igralište za sve uzraste. 

Skakanje, prelaženje prepreka, održavanje ravnoteže, “slide” niz napuhani tobogan samo su neki od izazova ovog aquaparka, a cijena ulaznice ovisi o vremenu provedenom na vodenoj zabavi.

Aquapark Čikat

Aquapark Čikat je prvi hrvatski aquapark na otoku. Nalazi se u istoimenom kampu na Malom Lošinju usred borove šume, što uživanje u vodenim sadržajima čini još posebnijim. Aquapark Čikat je podijeljen u zone Zdravlje, Odmor i Zabava, a svaka od njih sadrži bazene, hidromasažne sadržaje i, u slučaju zabavne zone, vodene atrakcije i tobogane za djecu. 

Tijekom predsezone i sezone ponuda uključuje i animacijski program, a ulaz u aquapark je za goste kampa Čikot besplatan. Cijena ulaznice za vanjske goste ovisi o dobi posjetitelja, no djeci starosti do 3 godine se ulaz ne naplaćuje.

aquapark cikat

Izvor: www.camp-cikat.com 

Aquaparkovi su uistinu mjesta zabave, pustolovine i adrenalina, ali svojim posjetiteljima omogućuju i odmor uz raznovrsnu ugostiteljsku ponudu. Na vama je samo da upišete lokaciju u navigaciju i krenete u stvaranje novih obiteljskih uspomena!