03.10.2023.

Pokloni za krštenje – ideje za djevojčice i dječake

Tražite inspiraciju za poklon za krštenje djevojčice ili dječaka? Proučite nekoliko naših ideja za lakši odabir pravog poklona za krštenje.

Pokloni za krštenje

Krštenje je prvi značajan dan u životu djeteta i njegovih roditelja, ali i krsnih kumova koje su roditelji odabrali. Obred i slavlje krštenja je, također, veliki dan i za sve ostale uzvanike koji su pozvani na događaj jer se odvija samo jednom u životu pa je mnogima važno odabrati poklon koji će biti poseban. 

Tradicionalni pokloni za krštenje za dječaka ili djevojčicu poput nakita ili privjeska u obliku križa i danas imaju svoju vrijednost jer su uspomena koja ostaje za cijeli život. No ako se želite malo odmaknuti od klasičnih poklona za krštenje i odabrati poklon koji će biti poseban i onaj pravi – imamo rješenje za vas!

Pokloni za krštenje

Uz najljepše poruke i čestitke za krštenje svatko tko je u mogućnosti želi odabrati i najljepši poklon za malog slavljenika ili slavljenicu.

Poklon za krštenje dječaka

Kod odabira poklona za krštenje dječaka važno je voditi se ulogom koju imate u životu djeteta i njegovih roditelja.

Zlatna medalja 

Ukoliko ste kumovi na djetetovom krštenju i razmišljate o poklonu koji će ostati trajna uspomena djetetu, ali želite ipak nešto što je drugačije od zlatnog nakita, razmislite o zlatnoj medalji ili pločici koja se izrađuju specijalizirano za sakrament krštenja.

Biblija za hrabre dječake

Na listi najljepših poklona za krštenje su i dječje Biblije, ali ako tražite onu koja je posebna sigurni smo da nećete pogriješiti s “Biblijom za hrabre dječake”. Knjiga donosi uzbudljive priče o pustolovinama hrabrih muškaraca koji su pobijedili svoje strahove i promijenili tijek povijesti.

Dječja štednja 

Iako je kuverta s novcem jedan od učestalijih poklona za krštenje, originalnija varijanta je otvoriti dječaku štednju sa svrhom za koji se odlučite. Bez obzira na to jeste li u ulozi kumova, obitelji ili prijatelja, riječ je o odličnom poklonu koji je ujedno i trajno ulaganje jer ćete njime potaknuti i roditelje da nastave štedjeti za svoje dijete.

Poster s položajem zvijezda

Unikatan i zbilja poseban poklon za krštenje za dječaka je personalizirani poster s položajem zvijezda. Naime, riječ je o posteru koji prikazuje nebo, položaj zvijezda i planeta na datum koji odaberete, što bi u slučaju poklona za krštenje mogao biti datum, mjesto i vrijeme rođenja djeteta. Na posteru se nalazi, naravno, i ime djeteta i poruka kojom želite dodatno naglasiti koliko je to malo čudo posebno u vašem životu.

Obiteljsko fotografiranje

U svakodnevici života s novorođenčetom, koja je nerijetko izazovna i pomalo kaotična, roditelji ne uspiju napraviti one posebne zajedničke fotografije s djetetom. Poklonite im poklon bon za obiteljski photoshooting koji će rezultirati predivnom uspomenom na jedan poseban period u njihovim životima.

Unikatni poklon za krštenje

Personalizirani set

Dječja dekica i jastuk s imenom djeteta i personaliziranim motivima je još jedna ideja za poklon koji nije poput svih ostalih. Praktičan je jer se može odmah početi koristiti, ali će ostati i kao trajna uspomena, a s druge strane pokazuje da ste se baš potrudili učiniti dan krštenja još posebnijim.

Igračke se isto uvijek mogu naći na popisu odličnih poklona za krštenje dječaka, jer možete preduhitriti roditelje i pokloniti djetetu njegov prvi bicikl ili prvu pravu nogometnu loptu koja će dijete uvijek podsjetiti na vas.

Poklon za krštenje djevojčice

Sve ideje za poklone za dječake se mogu koristiti i kao ideje za djevojčice. Tu je i niz drugih poklona za krštenje djevojčice zbog čega mnogi tvrde da je u svakoj prilici lakše naći poklon za curice, a mi smo izdvojili one najbolje.

Personalizirani nakit

Kada je riječ o djevojčicama, velika je šansa da će one nositi nakit u skorijoj budućnosti ili kada porastu. Posljednjih godina je u trendu nakit s vlastitim imenom ili inicijalima koji žene ponosno nose oko svog vrata. Ne morate se ograničiti na ogrlicu jer je jednako vrijedna opcija narukvica, pa čak i prsten. Ako ste kumovi djevojčice, ovakav poklon ima osobnost i vrijednost koju želite postići u toj ulozi za koju ste odabrani. 

Presonalizirani poklon za krštenje

Biblija za hrabre djevojčice

Nikako ne smijemo izostaviti varijantu dječje Biblije za djevojčice. U knjizi “Biblija za hrabre djevojčice” nalaze se pripovijesti o hrabrim ženama iz Biblije koje su iznimno živopisne i mogu biti nadahnuće i poticaj krštenici za savladavanje svih izazova u životu.

Personalizirana knjiga

Ukoliko želite nešto drugačije od Biblije, ali da ipak bude riječ o knjizi koja će postati uspomena onda je personalizirana knjiga odličan odabir. U njoj krštenica postaje glavna junakinja priče u kojoj su i drugi važni likovi poput roditelja, baka, djedova, ali i krsnih kumova. Sigurni smo da će se ova knjiga uvijek iznova čitati!

Kutija uspomena

Djevojčice od ranog djetinjstva vole imati svoje kutijice s važnim stvarima i uspomenama, zato razmislite o posebnoj drvenoj kutiji s ugraviranim imenom krštenice koja će s vremenom postati kutija uspomena. U nju možete staviti krunicu s njenim imenom ili fotografiju koja je nastala u prvim danima života, a ona će je kasnije zajedno s roditeljima nadopunjavati stvarima koje imaju poseban značaj.

Personalizirani okvir

Okvir u kojem se ne nalazi isključivo fotografija već elementi poput krunice, anđela, figurice bebe i kumova, lampice, ime djeteta uz prekrasnu poruka za krštenje je kreativan i unikatan poklon za krštenje. Personalizirani okvir predstavlja i savršenu dekoraciju u domu, a da je riječ o trajnoj uspomeni — to ne moramo posebno ni naglašavati.

Simboli sreće i ljubavi

Ako vam je i dalje želja pokloniti nešto tradicionalno, ali da ipak ima posebnu simboliku, onda razmislite o privjescima sa značenjem. No u ovom slučaju se ne radi o standardnim privjescima poput križa ili anđela već o bubamari, sloniću, srcu ili leptiru. Svaka djevojčica će ih u nekom trenu poželjeti nositi na svojoj narukvici ili lančiću jer su razigrane i lijepe poput, primjerice, leptira. Za bubamare se vjeruje da donose sreću te da su zaštitnice djece i znak blagostanja, čime ćete ujedno posebno naglasiti sve dobro što želite maloj princezi u životu.

Kod odabira poklona za krštenje se ne treba voditi cijenom poklona jer je najvažnija vaša želja da njime pokažete ljubav i zahvalnost što ste dio tog posebnog događaja u životu djeteta i njegovih roditelja. Ono što ima neprocjenjivu vrijednost jest ono što nosite u srcu!