08.01.2020.

Najbolje igre oblačenja i šminkanja u 2021.

Otkrijte koje su najbolje besplatne igre oblačenja i šminkanja u 2020. Donosimo vam popis online igara za djevojčice u kojima se mogu igrati oblačenja i šminkanja. Zabavite se sa svojom djecom!

Najzabavnije igre za djevojčice

S ciljem poticanja ravnopravnosti među spolovima svi radimo na tome da postoji što manje muško-ženskih podjela u društvu. Kod odraslih to znači podjela na muško-ženske poslove, bilo da se radi o poslu ili kućanskim obvezama, općenito ulogama oca i majke, a kod djece se najčešće radi o igrama. Pokušavamo učiti djecu da, zapravo, mogu igrati koju god igru požele. No, činjenica je da djeca na neki način „instinktivno“ biraju igre prema svome spolu, što su potvrdila i brojna istraživanja znanstvenika. Dakle, odgoj ne mora biti presudan u tome koju igru će odabrati djevojčica, a koju dječak. Većina djevojčica će barem u jednom periodu svog odrastanja obožavati takozvane igre za djevojčice.

Kakve igre za cure/djevojčice od 10 godina su najzabavnije? To su definitivno igre bojanja, igre kuhanja, igre dekoracija, igre šminkanja, igre oblačenja i, naravno, Barbie igre. Sve su to igre koje su djevojčice igrale i prije više desetaka godina, a razlika je što se danas mogu igrati i besplatno online te postoje mnoge igre za jednog.

Igre oblačenja i  šminkanja – koje su prednosti

Igra je ogledalo onoga što je djetetu važno, što vrijedi za svaku vrstu igre pa tako i igre koje djeca igraju na kompjuteru ili nekom drugom uređaju. Virtualna stvarnost danas je dio naše, ali i njihove svakodnevice i pred time ne možemo zatvarati oči već moramo izvući ono najbolje od toga. Igre oblačenja i šminkanja su igre koje će djecu svakako zabaviti, no postoje i druge prednosti igranja online igara, odnosno vještina koje se razvijaju:

 • dijete razvija svoju kreativnost, a u slučaju igara oblačenja i šminkanja dodatno razvija osjećaj za estetiku i stil
 • dijete bolje pamti i zaključuje 
 • dijete se uči boljoj logici rješavanja problema
 • kod djeteta se povećava vizualna prodornost i oštrina
 • kod djeteta se povećava sposobnost uočavanja detalja
 • dijete uči strani jezik ukoliko igra igru koja nije na materinjem jeziku
 • dijete se opušta igrajući igre pošto u tome uživa

Danas omiljeni junaci crtića, kao što su Violetta, Moj mali poni, Dora i Sofija prva, često postaju glavnim likovima zabavnih online igara, a jedan od najpopularnijih likova i dalje ostaje Barbie. Ako i vaša djevojčica pokazuje interes prema online igrama, proučite naš prijedlog najboljih besplatnih igara oblačenja, šminkanja i Barbie igara.

Barbie igre

Barbie je inspiracija koja traje punih 60 godina. Gotovo da ne postoji djevojčica koja nije imala svoju omiljenu Barbie lutku poput doktorice, pjevačice ili sirene, a danas Barbie ima 200 uloga. Barbie je policajka i boksačica, aktivistica i primabalerina, vitka i zaobljena, visoka i sitna. Brojne su Barbie uloge i u online varijanti. U online Barbie igrama ona je doktorica, farmerica, top model, princeza, voli se šminkati i oblačiti, plesati i ljubiti. Popis Barbie igara je zbilja dugačak, a mi ćemo za vas izdvojiti igre koje djevojčice, a možda i dječaci, najviše vole igrati.

Top 5 online Barbie igara

5. Barbie povratak u školu igra oblačenja

Barbie želi biti najbolje odjevena u razredu, a kakvu torbu će nositi, stoje li joj bolje hlače i jakna ili neka fora suknjica? Najbolje je da isprobate sve kombinacije, a njihov odabir je u ovoj igri vrlo jednostavan. Slušajte glazbu i uživajte u oblačenju!

(Napomena; uzeti gif pod nazivom; 5 barbie povratak u školu gif)

4. Barbie i sestre igra oblačenja

Ako tražite igre odijevanja, svidjet će vam se Barbie i sestre igra oblačenja jer je jedna od najbolje ocijenjenih. U njoj treba obući četiri Barbie sestre, od najmlađe do najstarije. Sestre su na plaži i moraju se spremiti za izlazak, a koja će izaći u kojem stilu odabirete vi, odnosno vaša djevojčica. Ako igru igraju sestre, zabava je još veća!

(Napomena; uzeti gif pod nazivom; 4 barbie i sestre igra oblačenja gif)

3. Barbie Makeup Magazine igra šminkanja

U ovoj će igrici vaša djevojčica našminkati Barbie za naslovnicu magazina. No, ne samo jednu već nekoliko njih kako bi igra šminkanja bila što zabavnija. Ruž, rumenilo, sjenilo, nakit — klikom birate proizvod pa nijansu i kreće šminkanje. Kad uredite Barbie za prvu naslovnicu, krećete u novu avanturu!

(Napomena: uzeti gif pod nazivom; 1 barbie makeup magazine)

2. Barbie Makeup Artist igra šminkanja

Želite li pomoći Barbie da doživi potpunu transformaciju, a istovremeno da vaša djevojčica usvoji osnove šminkanja — miš u ruke i krenite. U ovoj igrici ne nanosi se samo ruž i sjenilo već se zbilja kreće od početka. Čupanje obrva, stavljanje podloge, prekrivanje podočnjaka… Korak po korak uz jednostavne upute. Na vama je samo da ih slijedite i budete precizni!

(Napomena: uzeti gif pod nazivom; giphy)

1. Barbie Lumina The Pearl Princess igra oblačenja

Sirena, princeza, Lumina — sve to u jednoj od popularnijih Barbie uloga. Vi joj morate pomoći da se pripremi za bal, a pošto se radi o oblačenju Barbie sirene to postaje još zabavniji izazov u ovoj igri oblačenja. Igranje je jednostavno, klikom miša birate boju za svaki odjevni predmet i modni dodatak.

(Napomena; uzeti gif pod nazivom; 3 barbie lumina pearl princess gif)

Najbolje igre oblačenja i šminkanja

U igrama oblačenja i šminkanja glavnu ulogu nema samo Barbie jer djevojčice imaju brojne „idole“ kao što su Elsa i Ana te razne druge princeze i sirene. Istražili smo najbolje besplatne online igre oblačenja i šminkanja za djevojčice.

10. Priprema za vjenčanje igra oblačenja i šminkanja

Igre šišanja/friziranja među najpopularnijima su u ovoj dobi, a vaša će se djevojčica zasigurno zabaviti u izboru frizura u igri Priprema za vjenčanje. Ponekad je uz frizuru i šminku teško odabrati vjenčanicu koja je “ona prava”, no zato ste vi tu da pomognete mladenki. U igrici se ide korak po korak — šminka, oblačenje, dodaci, a zatim manikura kako bi sve bilo savršeno. Na kraju možete preuzeti i isprintati fotografiju vašeg vjenčanog looka!

(Napomena: uzeti gif priprema za vjenčanje igra oblacenja i sminkanja gif)

9. Monster High Princeza igra oblačenja i šminkanja

Monster High princeza nije tipična princeza kakvu djevojčice zamišljaju, ali je junakinja mnogih curica. I baš kao sve djevojčice i princeze — voli isprobavati raznu odjeću. Odabir je uistinu ogroman, a osim odjeće, ovoj princezi odabrat ćete i boju očiju, šminku, frizuru, torbicu i mjesto na kojem će svima pokazati svoj look.

(Napomena: uzeti gif Monsters High princeza igra oblacenja gif)

8. Draculara Monster High igra oblačenja 

Zanimljive stilove oblačenja i totalno cool odjeću treba isprobati i oblačenjem Draculare. Igrica je zanimljiva i zbog toga što osim vlastitog odabira odjeće možete sudjelovati u izazovu i obući Dracularu prema priloženoj fotografiji.

7. Princeza Ella igra oblačenja

U ovoj igri nema prelaženja razina niti se moraju slijediti upute. Jednostavno mišem povlačite odjevni predmet koji želite i odijevate princezu Ellu. Nema početka ni završetka već oblačenje princeze traje sve dok traje i zabava!

6. Shakira igra šminkanja

Ako je vaša mezimica prerasla Elsu, Anu, sirene i princeze, vrijeme je da uredi svoju omiljenu pjevačicu. Među popularnijima je definitivno bezvremenska Kolumbijka Shakira kojoj ćete odabrati kompletan make-up, frizuru i nakit — i spremna je za sve scene ovoga svijeta. Igranje ove igre šminkanja odvest će vas i do drugih zvijezda!

(Napomena: uzeti gif Shakira igra sminkanja gif)

5. Mala sirena igra oblačenja i šminkanja

Koliko god da su sirene prekrasne, ipak, i one se vole urediti. U ovoj jednostavnoj igri šminkanja za najmanje curice sirena će uz vašu pomoć dobiti šminku, frizuru i bikini i bit će spremna za morske dubine!

4. Disney sirena igra oblačenja i šminkanja

Disney sirene su posebne sirene, a Mala sirena u ovoj igrici treba pomoć malo starijih djevojčica koje će hvatati balone. Naime, u balonima se nalazi sve što je sireni potrebno da bude još ljepša!

(Napomena; uzeti fotku Disney mala sirena igra sminkanja i oblacenja fotka)

3. Poni igra oblačenja

Oblik i boja repa, grive, prsluka, krila — sve odabirete sami klikanjem opcija koje se nude u desnom kutu igrice. Igranje je jednostavno, zabavno, potiče na maštanje, a igrica nudi i mogućnost printanja vašeg jedinstvenog ponija.

(Napomena: uzeti gif/fotku poni igra oblacenja gif)

2. Frozen Elsa i Ana igra oblačenja i šminkanja

Elsa i Ana u ovoj se igri moraju spremiti za bal, a u mnoštvu šminke, torbi, kruna i ostalih odjevnih predmeta birate vašu omiljenu kombinaciju. Dakle, igrate se šminkanja i oblačenja uz predivnu glazbu iz Frozena!

(Napomena: uzeti gif  Frozen Elsa i Ana igra oblačenja gif)

1. Moderne Elsa i Ana igra oblačenja

Ovog puta omiljene junakinje ne trebaju svečani već moderan look. Prvo ćete našminkati Anu pa Elsu, a nakon toga ćete im odabrati odjeću, frizuru i ostale modne dodatke. Kako obavite jednu radnju, otključava se druga, a dobivenu fotku na kraju možete spremiti za uspomenu.

(Napomena: uzeti gif Moderne Elsa i Ana igra oblačenja gif)

Savjet za igranje online igara

Istraživanje Poliklinike za zaštitu djece Grada Zagreba pokazalo je da čak 45 posto djece predškolske dobi u Hrvatskoj samostalno koristi Internet, a čak četvrtina roditelja ne postavlja nikakva pravila djeci kada se radi o korištenju interneta. Koliko god da kao roditelji ponekad osjećate ponos zbog toga što je vaše dijete savladalo novu tehnologiju, budite oprezni.

Popis najboljih online besplatnih igara koji smo vam donijeli u ovom tekstu namijenjen je zabavi, učenju i zajedničkom uživanju u igri. Preporučujemo da ove igre igrate zajedno sa svojom djecom jer samo nekoliko klikova više po ekranu može vašu djecu odvesti u bespuća interneta i izložiti ih sadržaju koji nije namijenjen njihovoj dobi. 

Preporuke stručnjaka roditeljima za sigurno igranje online igara:

 • istražite igre koje dijete želi igrati i provjerite sigurnosne značajke tih igara
 • igrajte igre zajedno sa svojim djetetom
 • postavite računalo ili laptop na mjesto u kući gdje svi provodite najviše vremena
 • nemojte dopustiti da vaše dijete uređaje na kojima može igrati igre koristi bez vašeg nadzora
 • dogovorite vremensko ograničenje za igranje online igara i napravite tjedni raspored igranja igara
 • preuzmite besplatne roditeljske filtere i zaštite

I za kraj, još jednom ponavljamo — ne zaboravite na stvarni roditeljski nadzor i angažman u igri, što ujedno znači i u odrastanju vašeg djeteta. Želimo vam dobru i sigurnu online zabavu!