29.11.2022.

Roditelji, gdje sakrivate božićne poklone?

Božićni pokloni se najčešće skrivaju u ormarima, a oni su upravo prvo mjesto u koje će znatiželjni klinci prvo zaviriti. Donosimo vam kreativne alternative!

bozicni pokloni

Kad sam bila mala, ali dovoljno velika da znam da božićne poklone ne donosi Djed Božićnjak, iz velike sam znatiželje i nestrpljenja njuškala po kući u nadi da ću otkriti gdje su moji roditelji sakrili božićne poklone. U većini slučajeva to mi nije uspjelo, no ponekad sam imala priliku ugledati veliku vrećicu na dnu ormara s rolom papira za zamotavanja, s poklonom spremnim da se zamota. Danas znam da je moja mama, baš kao i ja danas, zbog nedostatka vremena, zamotavala poklone u zadnji čas, u kasnu badnju noć, umorna, ali sretna.

Ipak tih par puta kad sam uspjela otkriti gdje se poklon nalazi, nikad nisam otvorila vrećicu. Bio mi je dovoljan samo pogled, u meni je taj trenutak izazivao još veće uzbuđenje.

Danas sam majka sedmogodišnjaka koji još uvijek vjeruje u Djeda Božićnjaka, no isto tako taj sedmogodišnjak je jedno vrlo znatiželjno i dovoljno veliko dijete da pootvara sve ormare ili posumnja na neke vrećice i kutije koje prije nikada nije vidio. Sve one Lidlove igračke morat ću ove godine dobro sakriti.

Nedavno sam naišla na jedno zanimljivo istraživanje koje je potvrdilo da većina roditelja, baš kao što je i moja mama i kao što sam ja radila svih ovih godina, božićne poklone skriva u ormarima. A ormari su upravo prvo mjesto u koje će znatiželjni klinci prvo zaviriti. Nakon ormara, popularna mjesta za skrivanje poklona su: ispod kreveta, gepek od auta i ostava.

Ove godine zato razmislite o nekim alternativnim mjestima za skrivanje vaših božićnih poklona kao što su:

  1. Garaža. Ako je imate, onda imate i savršeno mjesto za skrivanje poklona. Garaža je mjesto gdje se klinci najmanje zadržavaju, gdje mama i tata drže „dosadne“ stvari, poput alata, starih stolica i raznoraznih kutija. Jedna obična  kutija viška sa sakrivenim poklonima proći će nezapaženo.
  2. Na vidljivom mjestu. Da, dobro ste pročitali. Stavite poklone u obične kutije i na njih napišite nešto jako dosadno za klince kao npr. „Računi 2000-2005“ ili „Stara roba“.
  3. U uredu. Ili kod susjeda i prijatelja. Na ovim mjestima, vaši će pokloni biti na sigurnom!
  4. Koferi. Prazni koferi još su jedno skriveno i zanimljivo mjesto za sakriti poklone.

Uglavnom, budite kreativni i oprezni jer male nestrpljive glavice mogu biti jako znatiželjne!