18.08.2022.

Top 5 najboljih rođendaonica u hrvatskim gradovima: Zagreb, Osijek, Varaždin i Split

Donosimo vam popis najboljih rođendaonica i igraonica za proslavu rođendana u Zagrebu, Osijeku, Varaždinu i Splitu kako bi lako odabrali savršenu za vas.

rođendaonica

Rođendanska zabava predstavlja posebno veselje i uzbuđenje za svako dijete — dok roditeljima, s druge strane, planiranje proslave može biti jedan od stresnijih događaja u godini. Naime, proslava dječjih rođendana odavno nije rezervirana samo za uži krug obitelji i nekolicinu djece, već se na rođendan danas pozivaju svi iz vrtićke grupe i razreda. Rijetko tko može ugostiti toliki broj klinaca u svome domu, zbog čega su specijalizirane igraonice već godinama totalni hit za proslavu dječjih rođendana. Nude sve što vam treba: posebno osmišljen prostor, zabavne i edukativne aktivnost,i odnosno igru, nadzor djece te hranu i piće. Koje su još prednosti proslave dječjeg rođendana u igraonici i gdje se nalaze najbolje, otkrivamo u nastavku članka.

Zašto je rođendaonica odlično mjesto za proslavu posebnog dana vašeg mališana?

Dječje igraonice su općenito jedno od mjesta za igru koje mališani obožavaju jer se u njoj  nalaze brojni zabavni sadržaji koji im nisu svakodnevno dostupni. U trenutku kad saznaju da će igraonica biti mjesto proslave rođendana njihovoj sreći nema kraja, što se može reći i za roditelje, jer rođendaonica definitivno rješava brojne “muke po rođendanu”.

Prednosti unajmljivanja igraonica za rođendane

proslava rođendana

Postoji nekoliko značajnih prednosti unajmljivanja igraonice za proslavu dječjeg rođendana vašeg mališana:

 • Adekvatan prostor – Igraonice su kvadraturom i opremom predviđene za siguran boravak većeg broja djece na jednom mjestu, što rijetko tko može osigurati u stanu ili kući.
 • Poticajno odgojno okruženje – Različiti sadržaji i oprema za rođendansku zabavu pozitivno utječu na kognitivni i motorički razvoj djeteta. Djeca u igraonici uče kroz igru, rješavaju probleme, stvaraju, izrađuju, promišljaju i razvijaju svoje socijalne vještine.
 • Stručno osoblje – U igraonicama rade stručnjaci i animatori kojima nije jedini zadatak sigurnost djece, već i organizacija, poticanje i usmjeravanje djece na kreativnu, edukativnu i zabavnu igru.
 • Ušteda vremena – Unajmljivanjem igraonice za proslavu rođendana ne morate brinuti o temi rođendana, aktivnostima, hrani, piću, pospremanju prije i poslije, što zasigurno štedi vrijeme, ali i vaše živce.
 • Ušteda novca – Postoji velika šansa da ćete više novca potrošiti za proslavu dječjeg rođendana kod kuće nego u igraonici, posebno ukoliko želite tematsku proslavu na kojoj ćete ugostiti klince i njihove roditelje.

Organiziranjem dječjeg rođendana u igraonici imate priliku uhvatiti malo vremena za sebe ili se možete bezbrižno podružiti s drugim roditeljima, jer je vaše dijete na sigurnom i ima sve što mu treba za nezaboravnu zabavu.

Nedostaci unajmljivanja rođendaonica za rođendane

Uz prednosti rođendana u igraonici postoji i nekoliko nedostataka koje morate imati na umu ako razmišljate o toj opciji:

 • Cijena najma – Ovisno o odabiru igraonice, broju djece i sadržaju paketa koji rođendaonica nudi, cijena najma može iznositi i nekoliko tisuća kuna.
 • Ograničeno vrijeme Proslava u igraonici ne može trajati koliko bi vi i klinci htjeli, već se najčešće radi o proslavi koja traje dva sata ili tri sata i važno je znati da počinje i završava u određeno vrijeme koje treba poštivati.
 • Ograničena dob – Većina igraonica ne organizira proslavu rođendana za djecu u dobi do tri godine (iako postoje iznimke), ali u svakom slučaju dob djeteta smanjuje izbor rođendaonica.

Rođendaonice i mjere opreza tijekom pandemije

Za vrijeme trajanja pandemije postoje preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo koje trebaju poštivati djelatnici i korisnici rođendaonica kako bi se smanjio rizik od širenja virusa:

 • Pojačana higijena ruku – Prije i nakon svake aktivnosti djelatnici i djeca trebaju dezinficirati ruke.
 • Fizička distanca – Za cijelo vrijeme trajanja aktivnosti preporučuje se održavanje fizičkog razmaka od 1,5 metar između djelatnika i djece.
 • Maske – Djelatnicima se preporučuje nošenje medicinskih maski.
 • Posuđe – Svako dijete treba imati svoj pribor za upotrebu, što znači da se ne smiju dijeliti čaše, žlice, vilice i ostali pribor.
 • Optimalan broj djece – Broj djece na rođendanu treba prilagoditi veličini prostora kako bi se mogla osigurati fizička distanca kad god je to moguće.
 • Primopredaja djece – Roditelji i skrbnici ne smiju ulaziti u prostor rođendaonice osim u nuždi, i preporuka je da međusobno održavaju razmak od 1,5 metar ispred prostora rođendaonice.

Također, roditelji i djeca s povišenom tjelesnom temperaturom, respiratornim simptomima i koji su u riziku od kontakta s osobom pozitivnom na COVID-19 ne smiju dolaziti u igraonicu, odnosno rođendaonicu.

Top 5 rođendaonica: Zagreb

rođendan zagreb

Zagreb ima zbilja veliku ponudu igraonica za proslavu dječjeg rođendana, a za vas smo izdvojili pet najpopularnijih među klincima i klincezama.

Amazinga: What the fun! 

Radi se o najvećem obiteljskom zabavnom centru na zapadnom dijelu Zagreba u kojem je dječji rođendan prava adrenalinska avantura. U ponudi su različiti rođendanski paketi u kojima možete birati trajanje, broj osoba i atrakcije koje nudi ova igraonica, poput trampolina, escape rooma, kartinga, climbe zone i slično. U sve pakete su uključeni sokovi i grickalice.

Family Park 

Family Park je najveća dječja igraonica u Hrvatskoj i nalazi se u Westgate trgovačkom centru. Dječje kino, ringišpil, staza s autićima, napuhanac, trampolini su samo dio ponude za slavljenike i ekipu, a igraonica je prilagođena djeci od najmanje dobi. Igraonica ima i kutak za roditelje i veliki TV u slučaju da se igra važna utakmica na dan proslave, što je veliki plus za odrasle ljubitelje sporta.

MiniPolis 

MiniPolis je pravi dječji grad u koji dolaze klinci iz cijele Hrvatske kako bi na jedan dan postali stomatolozi, novinari, policajci, automehaničari ili vozači tramvaja. U ponudi je čak 40 tematskih kućica koje dječji rođendan mogu učiniti uistinu nezaboravnim iskustvom.

Plavi svijet 

Posebnost igraonice Plavi svijet je poticanje djece na razvoj STEM vještina kroz nestrukturiranu igru. U učenju i zabavi se koristi inovativna oprema za igru Imagination Playground koja je ujedno i veliki izazov za djecu. U ponudi su tri paketa za djecu i poseban Baby paket, a svaki uključuje tortu, piće i grickalice.

En-Ten-Tini 

U zagrebačkoj Dubravi krije se jedna od popularnijih igraonica i rođendaonica za djecu svih uzrasta. Nedavno su proširili svoju ponudu i na istoj lokaciji otvorili rođendanicu Oki doki! koja ima i posebnu dvoranu za sportove, ples ili neka druga natjecanja po želji slavljenika. Za svaku proslavu je pripremljena gratis slavljenička torta i pokloni za sve uzvanike.

Top 5 rođendaonica: Osijek

Osijek nudi zanimljive tematske igraonice i rođendaonice za najmlađe, ali i tinejdžere koji ipak žele zadržati nešto dječje u proslavi najvažnijeg dana.

Astrogarden 

Igraonica Astrogarden nudi tematske proslave rođendana pod nazivom Mars, Mjesec i Teens  za sve male, ali i velike ljubitelje planeta i zvijezda. Ludi spust, svemirske kupole, astro zebra su dio atrakcija koje garantiraju odličnu zabavu na proslavi.

Bajkovita kuća 

Junior rođendaonica u Bajkovitoj kući nudi razne motoričke, didaktičke i senzomotoričke igre za djecu od prve do osme godine života, dok Senior uzvanici mogu uživati u karaokama, kutku za šminkanje, biljaru, stolnom tenisu ili iskusiti pravo Supertalent natjecanje.

ZOO vrt Osijek 

Jedinstven način za proslavu dječjeg rođendana je definitivno rođendan u Zoološkom vrtu. Obilazak ZOO vrta, edukativne radionice, društvene igre i ples dio su proslave koja se pamti cijeli život.

Logg-Inn 

Logg-Inn gaming centar je idealno mjesto za obožavatelje videoigara i njihove gaming prijatelje i prijateljice ukoliko djetetu želite pokloniti gaming rođendansku avanturu, a da ipak niste vi ta “babaroga” koja će ograničiti vrijeme igranja.

Twister 

Nezaboravna proslava zagarantirana je u igraonici Twister u trgovačkom centru Portanova. U rođendaonicu su dobrodošla djeca već od navršene prve godine, a uz brojne igre i radionice u paketu su slavljenička torta, piće i grickalice. 

Top 5 rođendaonica: Varaždin

dječji rođendan

Varaždinski mališani, također, imaju priliku doživjeti proslavu rođendana u atraktivnim i zabavnim igraonicama.

Edukido 

Edukido je top destinacija za LEGO obožavatelje jer u ponudi imaju specijalnu LEGO proslavu rođendana. U ponudi su 2 ili 3 sata tematskih radionica, ukrasi, grickalice te pokloni za slavljenika i ekipu.

Twister 

Lanac igraonica Twister i u Varaždinu organizira odlične tulume među kojima su najpopularniji disco rođendani uz puno pjesme i plesa.

Zvjezdica 

Igraonica Zvjezdica u ponudi ima, naravno, “zvjezdastičan” rođendan s puno glazbe, plesa, bajki, igara, crtanja, mašte i kreativnosti.

Funers 

Tko god da je vašem djetetu omiljeni lik u ovom trenutku, ekipa iz igraonice Funers će se potruditi da rođendan u potpunosti tematski prilagodi — bez obzira je li riječ o dinosaurima, LOL lutkicama, glavnim junacima iz Frozena ili nekim drugim dječjim idolima.

Pink Panter 

U igraonici Pink Panter mališane očekuju brojna iznenađenja, a najdraži trenutak je, vjerujemo, onaj u kojem kostimirani likovi iz crtanih filmova ili bajki ušetaju u prostoriju. 

Top 5 rođendaonica: Split

Male Splićanke i Splićani obožavaju zabavu s puno pjesme, plesa, igre, učenja i različitih iznenađenja, pa smo istražili koje igraonice ispunjavaju sve njihove želje.

Say Cheese

Pravo rođendansko ludilo garantira ekipa animatora iz rođendaonice Say Cheese. Prema recenzijama roditelja, Say Chesse je uistinu jedno od top mjesta za proslavu rođendana vaših najdražih.

Kid’s Jungle 

Splitski City Center skriva mjesto za Jungle, Princeza ili Gusarski party uz animaciju, društvene igre, disco rasvjetu, fotografiranje i poklončiće za sve uzvanike.

Skriveno gnijezdo 

Otkrili smo još jedno top mjesto za proslavu rođendana nedaleko od Splita, u Kaštel Gomilici. Idealno je za rođendane na otvorenom, a u ponudi su sadržaji poput dječjeg gradilišta, livada za nogomet i druge igre, tobogani, njihaljke, pa čak i igralište za “franje” koje vraća u vaše djetinjstvo.

Akademija Sparta 

Akademija Sparta organizira dječje rođendane u kojima je naglasak na sportskoj aktivnosti, no u ponudi su i drugi sadržaji poput magic showa, balloon modelinga, magic disco i nerf party.

Muzej iluzija 

Ukoliko za vaše dijete želite drugačije rođendansko iskustvo, top ideja je proslava rođendana u Muzeju iluzija. Radi se o neponovljivom vizualnom, osjetilnom i edukativnom iskustvu, a proslavu može obogatiti iluzionista koji će rođendan učiniti nezaboravnim.

 

Rođendaonice su mjesto koje će preuzeti većinu rođendanskih briga, od lokacije preko pozivnica pa sve do sadržaja proslave vašeg najdražeg bića na svijetu. Vaš zadatak je samo jasno izraziti želje, podijeliti pozivnice malim uzvanicima i potruditi se da slavljenica ili slavljenik stignu na vrijeme na svoju nezaboravnu proslavu.